Beste espressomachine kopen

De beste espressomachine

Een espressomachine kopen doe je niet zomaar, daar moet je even goed over nadenken. Heb je een bepaald merk in gedachten? Een bepaalde prijs? En wat moet ‘ie kunnen? Wat je ook zoekt, dit zijn de top 5 populairste en beste espressomachines die je vandaag kunt kopen. 

Weet je nog niet helemaal waar je naar op zoek bent? Lees dan eerst het artikel Espressomachine kopen. Daar geven we je tips waar je op moet letten bij het kopen van een espresso-apparaat. Ben je er klaar voor? Check dan hieronder de top 5!

#1 Philips 2200-serie EP2220/10

Specificaties

20% korting! 

Prijs: € 319,-
Kwaliteit: 4/5

Als je op zoek bent naar de beste prijs/kwaliteit-verhouding, dan is de Philips 2200-serie EP2220/10 een goede keuze. Voor de een relatief schappelijke prijs krijg je een apparaat met bijna dezelfde functies als echte professionele espressomachines, en belangrijker: net zulke lekkere koffie. Je hoeft dus echt geen 800 euro neer te leggen voor een espresso-apparaat, zo bewijst deze machine van Philips.

#2 Siemens EQ6 Plus TE653M11RW

Specificaties

Prijs: € 786,-
Kwaliteit 5/5

Ben je op zoek naar een écht professionele espressomachine? En heb je er een flink budget voor over? Het merk Siemens ken je misschien vooral van wasmachines, maar ook espressomachines maken kunnen ze erg goed. Deze Siemens EQ6 Plus TE653M11RW is een van de beste machines die nu op de markt zijn. Hij heeft ontzettend veel functies, kan je favoriete kopjes onthouden en je krijgt er gratis een melkbeker bij voor je cappuccino.

#3 Solis Grind & Infuse Pro 115/A

Solis Grind & Infuse Pro 115 Zilver

Specificaties

Prijs: € 599,-
Kwaliteit: 5/5

Solis is misschien niet zo’n heel bekend merk, maar dat zegt natuurlijk lang niet alles. Deze espressomachine, de Grind & Infuse Pro 115/A, is namelijk een echte topper. Je gooit de koffiebonen er aan de bovenkant in, en een paar tellen later heb je een heerlijk kopje versgemalen espresso, cappuccino of iets anders. Je kunt zelf de waterdruk bepalen, en natuurlijk je favoriete koffiebonen kopen. Oh, en thee zetten kan ‘ie ook gewoon!

#4 De’Longhi Magnifica ECAM 20.110B

De'Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B

Specificaties

Prijs: € 295,99
Kwaliteit: 4,5/5

De De’Longhi Magnifica ECAM 20.110B is weer een wat goedkopere espressomachine, maar dat betekent niet dat je veel hoeft in te boeten qua kwaliteit. Je hebt wel wat minder functies, zo mis je bijvoorbeeld een schermpje om door de menu’s te navigeren, maar je kunt dingen als sterkte en hoeveelheid makkelijk instellen met een draaiknop en er is een apart vakje voor gemalen koffie, bijvoorbeeld als je zin hebt in een decafé of een andere soort koffie. En dat voor amper 300 euro!

#5 Krups EA8150

Krups EA8150

Specificaties

Prijs: € 295,-
Kwaliteit: 4,5/5

Anders dan de De’Longhi heeft de Krups EA8150 wél een schermpje om het menu te doorlopen. Zo zet je nog makkelijk een heerlijke kop koffie. Handig is ook de warmhoudplaat, waardoor je koffie lekker op temperatuur blijft als je hem even laat staan. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe sterk, warm en romig je je koffie wil hebben. Hij is opok lekker compact, dus hij past sowieso in je keuken.


Hoe werkt een espressomachine?

Een espressomachine is een apparaat dat het gehele proces van koffie zetten van je overneemt. Er zijn veel verschillende soorten, maar ze werken allemaal volgens hetzelfde principe.

In de machine zit een reservoir voor water en een voor koffiebonen. De bonen worden in de espressomachine gemalen – vlak voor je het kopje koffie zet, dus veel verser dan bij koffie die in de fabriek wordt gemalen of bijvoorbeeld Senseo en Nespresso.

De gemalen koffiebonen worden samengeperst, waarna er van bovenaf onder hoge druk heet water doorheen wordt geperst. De koffie lost deels op in het water en druppelt aan de onderkant uit de machine, zo je kopje in.

Veel espressomachines hebben instellingen voor de sterkte van de koffie, waarbij wat meer koffiebonen worden gemalen en er dus meer door het water wordt opgenomen, en voor de hoeveelheid, waarbij simpelweg meer water door de koffie wordt geperst.

Vaak hebben espressoapparaten ook een melkreservoir, waarmee al dan niet opgeklopte melk wordt toegevoegd. Op die manier kun je bijvoorbeeld cappuccino of een café latte maken.

Espressomachine kopen: waar moet je op letten?

Net zoals bij een nieuwe telefoon, televisie of wasmachine, zijn er ook bij espressomachines een aantal zaken waar je op moet letten als je er eentje wil kopen. Hieronder leggen we de belangrijkste specificaties uit.

Prijs

Allereerst de prijs. Espressomachines zijn sowieso niet goedkoop, maar ze zijn er in verschillende prijsklasses. Tot 300 euro zijn er prima espressoapparaten te koop. Vaak krijg je dan wel alleen de basisfuncties: een lcd-scherm, een melkslang en wat vooringestelde programma’s. Tussen de 300 en 500 euro krijg je meer functies, tussen de 500 en 700 euro zit je al op het niveau van een semi-professionele machine. Er zijn espressomachines van rond de duizend euro of zelfs daarboven te koop, die worden vaak gebruikt door professionele barista’s, cafés en restaurants.

Functies

De meest basic espressomachines zetten koffie, en dat is het wel. Hoe duurder ze worden, hoe meer functies je krijgt. Veelvoorkomende functies zijn een melkslang voor cappuccino, een lcd-scherm voor je instellingen, vooraf ingestelde kopjes koffie op basis van grootte en sterkte, een zelfreinigingsprogramma en het zetten van meerdere kopjes tegelijk. Er zijn zelfs slimme espressomachines die je met een app kunt bedienen, om zo vanuit je bed alvast een kopje koffie te zetten.

Merk

Er zijn veel merken die espressomachines maken. De bekendste merken zijn Philips, De’Longhi, Siemens, en Krups, maar ook bedrijven als Saeco, Melitta en Jura maken espressoapparaten. De meeste merken hebben machines in verschillende prijsklassen, en op papier maakt het dus weinig uit welke je koopt. Heb je een favoriet merk? Koop daar dan vooral ook een espressomachine. Ben je een koopjesjager? Dan kun je wachten op de beste aanbieding.

0 comments on “De beste espressomachineAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.